Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Поки законодавчо не врегулюють питання політичної реклами, до того часу до влади приходитиме бізнес, - політолог

Виборча компанія ще не оголошена, тому уся реклама кандидатів зараз тлумачиться як соціальна, інформаційна кампанія. В Україні – це завжди проблема і законодавець не бачить як у законний спосіб це вирішити, щоб усі кандидати на старті кампанії були рівні. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловила політолог Оксана Дащаківська.
 

За її словами, кандидати на посаду міського голови Львова почали свої кампанії по-різному: «Гірняк, наприклад, почав із реклами одного з інтернет-видань. Васюник опублікував цікавий варіант біографії. Незважаючи на велику кількість біл-бордів все ж ця реклама не імстить заклику проголосувати за того чи іншого кандидата», - пояснила Оксана Дащаківська.

За її словами, виборці інакше оцінюватимуть біл-борди чим експерти, адже для них – це джерело інформації.

«Білборди для кандидатів реальний шанс поінформувати виборців про свої наміри балотуватися на посаду міського голови, адже пробитися на телебачення не завжди вдається. Білборди створюють ефект присутності», - сказала вона.

Водночас, політолог наголосила, що питання появи реклами до оголошення виборчої кампанії – це питання політичної корупції та прозорості фінансування кампанії.

«Не секрет, що часто медіа чекають початку виборчої кампанії, адже є офіційна і не офіційна ціна на розміщення політичної реклами. Те ж стосується власників рекламних площ. Відомі випадки, коли для різних кандидатів ціна на рекламні площі різна, або ж котромусь із кандидатів взагалі можуть не давати можливості розмістити рекламу на рекламній площі. Це і є питання цінностей і політичної корупції. Поки ці питання не будуть врегульовані законодавчо, до того часу до влади приходитимуть ті, хто має більше грошей та ресурсу. Наразі немає підстав, щоб вимагати в кандидатів звіту про витрачені на рекламу кошти», - сказала Оксана Дащаківська.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ