Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко та Трамп обговорили реформи, «Північний потік-2» та зустріч з Путіним

Президент Петро Порошенко повідомив, що під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом під час саміту НАТО в Брюсселі обговорив низку питань, зокрема, щодо проведення реформ в Україні, запуску російського «Північного потоку-2» та зустріч Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним 16 липня, - Громадське.

Про це Порошенко повідомив за підсумками зустрічі Україна-Грузія-НАТО в Брюсселі.

Він також прокоментував повідомлення ЗМІ про нібито скасування зустрічі з Трампом. 

«У нас відбулося близько 15 двосторонніх зустрічей. Мені цікаво, звідки був витік інформації, що нібито скасували зустріч мою з президентом Сполучених Штатів Америки», — зазначив Порошенко. 

«Ми насправді дуже ретельно обговорили і наступну зустріч президента Трампа в Гельсінкі, були ретельні обговорені питання «Північного потоку -2», було наголошено на досягненнях України у просуванні реформ. Я пообіцяв, що сьогодні парламент прийме законопроект 7441 – законопроект, який приймає правку, яка по суті повертає до першого читання, що було запропоновано мною в Раді і було підтверджено і підтримана моя редакція МВФ в офіційному листі Крістін Лагард, яка схвалювала процеси реформ. І ви бачили, наскільки важливо було для наших партнерів з НАТО прийняття закону про Нацбезпеку», — зазначив президент. 

Він наголосив, що Україна має високу підтримку серед країн-членів НАТО.

«Ми маємо єдність країн ЄС, НАТО і не має жодної втоми, якої так хотіли побачити росіяни та «5-та колона» в нашій країні», — додав Порошенко. 

Нагадаємо, Білий дім підтвердив зустріч президентів США Дональда Трампа та Росії Володимира Путіна. Президенти зустрінуться в Гельсінкі 16 липня.

Україна розраховує, що Трамп обговорить з Путіним звільнення політв’язнів.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ