Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко вдячний Заходу за чіткий сигнал – Зухвалість Москви не залишиться без уваги

Президент Петро Порошенко ініціював проведення спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ щодо фейкових "виборів" на окупованому Донбасі та вдячний за чіткий сигнал Заходу.

Про це Президент України написав на своїй сторінці у Twitter.

"За моїм дорученням було негайно ініційовано спецзасідання Постійної ради ОБСЄ у відповідь на фейкові "вибори" на окупованому Донбасі. Вдячний партнерам за чіткий сигнал – зухвалість Москви не залишиться без уваги, а ціна за агресію зростатиме. Вибори можуть бути лише відповідно до Закону України, стандартів ОБСЄ та гарантованої безпеки", - написав Порошенко.

Як повідомлялося, російська окупаційна адміністрація на окупованих територіях Донецької та Луганської областей провела 11 листопада "вибори", на яких обирали ватажків терористичних "ЛНР" і "ДНР" та "депутатів".

Країни світу засудили проведення цих фейкових виборів на окупованій Росією території Донбасу.

Українська сторона в Тристоронній контактній групі і Міністерство закордонних справ України виступили із заявами, в яких зазначається, що результати нелегітимних виборів на окупованих територіях України не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством.

Постійна рада ОБСЄ призначила на 12 листопада спеціальне засідання, скликане на вимогу делегації України, для обговорення фейкових "виборів" на окупованих Росією територіях Донбасу.

Як повідомив Укрінформу постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук, під час засідання буде засуджено проведені Росією "вибори", дано чітку оцінку подібним діям РФ, а також визначено подальші кроки, яких вживатимуть в рамках ОБСЄ і на міжнародному рівні, щоб не допустити ескалації конфлікту та посилити ціну продовження цієї агресивної політики для Росії.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ