Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко вручив ключі від квартири полковнику Сидоренку, якому понад рік відмовляється підписати подання на звання Герой України

Порошенко вручив ключі від квартири полковнику Сидоренку, якому він вже понад рік відмовляється підписати подання ГШ і МО на звання Герой України. Квартира придбана не державою, а Федерацією футболу України.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"Президент Порошенко вручив ключі від квартири, придбаної Федерацією футболу України, полковнику Євгену Сидоренку, якому він вже більше як рік відмовляється підписати подання ГШ і МО на звання Героя України.

Учора в Одесі народний нагородний комітет оголосив про вручення ордена "Народний герой України" полковнику-танкісту, заступнику начальника управління бронетанкового озброєння ОК "Схід". Ми його нагородили за прорив з Іловайська, за те, що вів за своїм танком колону з Многопілля. За сім одиниць російської бронетехніки, знищеної під час прориву.

Держава обіцяла нагородити Євгена, і він представлений до звання Герой України, але Адміністрація президента у нагородженні відмовила.

Ми почали збирати підписи за нагородження Євгенія Героєм України - адже це соромно, минуло понад рік, а ніяких відзнак взагалі офіцер не отримав досі.

Ми були зобов'язані зробити те, що не зробила держава - тому нагородили Сидоренка від імені всього народу України.

Але сам Євген до Одеси приїхати на нагородження не зміг - ми йому передамо орден пізніше. Була поважна причина - президент Порошенко 13 жовтня вручив Сидоренкові ... ключі від квартири, яка придбана не державою, а Федерацією футболу України. Спасибі величезне ційфедерації, якою керує Андрій Павелко, за таку добру і важливу для держави ініціативу.

Після 28 років бездоганної служби Євген Сидоренко став володарем однокімнатної квартири в Дніпропетровську на проспекті Миру. Це перше приватне житло, яке з'явилося у полковника. Заслужено. Не від держави, а від суспільства. І орден бойовий у полковника теж не від держави, а від суспільства. Ну що ж, він же присягу на вірність народу України давав. Народу і служить. Народ його і цінує.

Дочка Євгенія, до речі, пішла по стопах батька, вчиться у військовому виші. Спасибі всім, хто допоміг з квартирою для цієї прекрасної військової родини.

Але держава згідно з поданням ГШ і МО зобов'язана винести офіційне рішення з нагородження званням Героєм України. Або так або ні. Це не перед Євгеном зобов'язання - це перед нами, народом, зобов'язання.

Петицію із зверненням до президента підписали +4523 людини. Президент поки її не помічає, але якщо вона набере 25000 голосів - то АП доведеться винести офіційне рішення.

Писали про цю безглузду і ганебну для держави ситуацію теж багато разів - результату немає. Таке враження, що президент свої особисті ордена видає, а не виконує всього лише покладену на нього державою функцію.

Сидоренко потрапив в оточення під Іловайськом і йшов на прорив не заради ордена, але за наказом керівництва країни. Так чому Верховний Головнокомандувач дозволяє собі ігнорувати вчинок офіцера та подання Генштабу та Міноборони? Що за капризи? Про дії Сидоренка розповідь тут.

Помогите, пожалуйста, репоста та підписом петиції ", - написав Бутусов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ