Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

Правоохоронці вилучать усі документи по Грибовицькому сміттєзвалищі

За фактом трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі прокуратура Львівщини зареєструвала кримінальне провадження. Наразі проводять першочергові слідчі дії. Про це сьогодні, 31 травня, під час засідання сесії Львівської міської ради повідомив прокурор Львівщини Віталій Мякішев, передає кореспондент Гал-інфо.

"За цим фактом було зареєстроване кримінальне провадження і проводяться першочергові слідчі дії. Думаю, що буде оцінка як діяльності комунального підприємства, так і Львівської міської ради. Ще у 2013 році був пред'явлений позов до Львівського адміністративного суду в частині бездіяльності Львівської міської ради по створенню нового полігону та будівництва сортувального комплексу. Прокурор вимагав визнати бездіяльність міської ради з цього приводу. Судом першої інстанції позов був задоволений, але апеляційний суд скасува рішення. Ми подали касацію, але суд третьої інстанції не підтримав наших позовних вимог", - сказав прокурор.

Він заявив, що через такі рішення судів прокуратура звернеться до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії.

Начальник ГУ Нацполіції у Львівській області Дмитро Загарія заявив: "За фактом цієї трагедії порушено кримінальне провадження і створена слідчо-оперативна група. Поліція забезпечує охорону громадського порядку на місці пригоди. На жаль, ті дії, які проводяться, відповіді поки не дають. Нами будуть вилучатися усі документи, які є по даному сміттєзвалищу за всю історію його існування. Компетенція поліції - провести розслідування у повному об'ємі. Висновки слідчого будуть залежати від висновків багатьох фахівців, які до цього причетні. Йдеться і про Грибовицьку сільську раду, Жовківську районну  раду і Львівську міську раду. Висновки будуть покладені в основу обвинувального акту", - сказав Загарія.

Нагадаємо, що 30 травня, приблизно о 15.00 на Грибовицькому звалищі стався зсув сміття, внаслідок чого, ймовірно, загинуло троє-четверо осіб. Зокрема, за попередніми даними голови ГУ ДСНС у Львівській області Сергія Дмитровського, під гору сміття потрапило 3 пожежники, серед них - один офіцер, які гасили загорання на сміттєзвалищі. Ймовірно, під завалом опинився і працвник ЛКП «Збиранка». Пошукові роботи тривали всю ніч, продовжуються і зараз.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ