Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Прем’єр-міністр: Згортати реформу децентралізації неможливо

Започаткована в 2014 році реформа децентралізації – передачі фінансових ресурсів та адміністративних повноважень на місця – виходить на другий етап, а саме – етап ефективного використання нових можливостей для регіонів.

Саме тому згортати реформу будь-якими непродуманими рішеннями – неможливо. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з головами об’єднаних територіальних громад Рівненської області. Наразі в регіоні сформовано 31 громаду, які мають прямі відносини з держбюджетом. За планом громад має бути 66 - це 100% території області і 100% населення краю.

ʺДецентралізація має непогані успіхи. Потрібно говорити про перспективи і завдання на 2019-2020 роки. Перший етап децентралізації відбувся успішно. Кожен житель ОТГ може порівняти, що було до децентралізації, і що є зараз. Мені було важливо передати не тільки кошти, а й можливості. Коли можливості починають працювати, у нас іде зростання, – сказав Володимир Гройсман. – Разом з тим сьогодні є загрози реформі. Її швидко можна зупинити – достатньо 226 голосів, аби підкорегувати рішення не на користь місцевого самоврядування. Це турбує. А упускати це неможливо. І у нас є час, аби запустити другий етап децентралізації. Треба ініціювати зміни до Конституції. Якщо ми не підемо далі по децентралізації, реформа буде згорнутаʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ