Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент гарантуватиме вільні, чесні і демократичні вибори у 2019 році

«Я, як Президент, гарантую вільні, чесні й демократичні вибори Глави держави, нового Парламенту, органів місцевого самоврядування так, як вони були проведені в 2014-15 роках», - завив Президент Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді з Посланням «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році».

При цьому Глава держави подякував народним депутатам за ухвалення Закону, який розблоковує процес удосконалення засад організації роботи  Центрвиборчкому.

Президент підкреслив, що процес волевиявлення має «відповідати нашій європейській стратегії і ще раз зарекомендувати Україну, як лідера в дотриманні стандартів демократії на пострадянському просторі».

Водночас Глава держави закликав політиків не руйнувати країну популізмом. «Хотів би також закликати не руйнувати країну популізмом, тверезо оцінювати безпрецедентну складність викликів та загроз, які постали перед Україною. Адже більшість із них не мають простих рішень. Не вірте цьому», - сказав Петро Порошенко.

«Власний досвід навчив мене, як важливо дуже обережно і відповідально ставитися до тих обіцянок, які даєш людям. Понад чотири року тому я заявив, що АТО триватиме години, а не місяці. Я шкодую, що породив завищені очікування. Тому кілька тижнів тому я перепросив, що подав надію, яка не збулася. Звісно, попросив за це вибачення, але хотів би, щоби ця історія стала уроком не лише для мене, а й для всіх українських політиків», - сказав Президент.  

При цьому він підкреслив, що «реагувати на всі ризики і загрози маємо шляхом відповідального вибору, коли треба буде не лише обрати Президента й новий Парламент, але й точно підтвердити незмінність нашого проєвропейського державного курсу».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ