Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реабілітаційна установа “Галичина” продовжує приховувати інформацію про свої закупівлі

Як раніше повідомляли у матеріалах Гал-інфо, редакція надіслала кілька інформаційних запитів до Реабілітаційної установи “Галичина” та очікувала на відповідь, але центр реабілітації ігнорує звернення.

Журналісти надіслали до директора державного реабілітаційного центру “Галичина” Дунаса Григорія інформаційний запит із проханням надати детальну документацію про закупівлі продуктів харчування за 2021 рік з певними постачальниками. 

Детальніше ознайомитись із “улюбленими постачальниками” підприємства можна в матеріалі Гал-інфо: Реабілітаційна установа “Галичина” закуповує продукти у власників футбольного клубу

Нагадаємо, що реабілітаційна установа відповіла на запит через 3 дні. У листі підприємство повідомило, що не зможе надати усі необхідні документи у відведені законом 5 днів та попросила продовжити термін до 20 робочих днів у зв'язку з “великим обсягом запитуваних даних”. Однак редакція обіцяних документів так і не отримала, а останній термін подання відповіді минув ще 20 серпня. 

Варто зазначити, що журналісти Гал-інфо також проаналізували тендери, які оголосив Реабілітаційний центр “Галичина” на сайті публічних закупівель Prozorro після публікації нашого матеріалу. Адже раніше Державний реабілітаційний "Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю" здійснював закупівлі харчів і уникав тендерних процедур.

Журналістам видалась доволі дивною кількість продуктів, які закуповує установа для харчування хворих. Аби було зрозуміло, візьмемо, до прикладу, закупівлю хліба. 23 лютого на Prozorro установа опублікувала тендер на хліб, де вказана кількість становить 12,000 кг (6000 кг пшеничного і 6000 житнього хліба). Термін дії укладеного договору - з 1 січня до 31 грудня 2021 року. Згідно з “Нормами харчування на одного хворого на день в загальних відділеннях”, максимальна порція цього продукту, яка передбачена для одного хворого на один вид хліба - 150 г. Якщо вдатися до математики, то 6000 кг пшеничного хліба передбачає харчування приблизно 100 осіб щоденно упродовж цілого року.

З цього можна зробити висновки, що теоретично в реабілітаційному центрі забезпечують харчуванням приблизно 100 осіб. Проте, як зазначено у них на офіційному сайті, харчуванням забезпечують не всіх. Зокрема, іногородні слухачі установи забезпечуються гуртожитком і триразовим харчуванням, а львів’яни мають можливість лише безкоштовно обідати. 

Незважаючи на те, що договір чинний до кінця цього року, а станом на 15 липня попередньому постачальнику виплатили лише 121 з 187 тис. гривень, 22 липня з’являється ще один тендер на закупівлю хлібопродуктів на 2021 рік. Кількість товару становить 7814 кг загальною вартістю більш як 199 тисяч гривень. Зокрема, передбачена закупівля 3407 кг пшеничного хліба. 

Попередньому постачальнику ФОП Клоку А. В. станом на 2 вересня вже виплатили 152 тисячі гривень, а ТОВ “Галицька здоба” вже підписала договір на постачання хлібобулочних виробів 19 серпня на суму понад 170 тисяч гривень. 

Урахувавши ці чинники, 13 серпня журналісти вирішили написати ще один інформаційний запит, в якому попросили центр “Галичина” надати інформацію про кількість осіб, яких щоденно забезпечують повноцінним харчуванням в установі. Проте відповіді, яка мала надійти упродовж 5 робочих днів, також не отримали.

Хочемо згадати і про те, що після оприлюднення матеріалів про закупівлі, які здійснює ДРУЦКРОІ ”Галичина”, в “улюблених постачальників” установи з’явилися конкуренти, які раніше не мали співпраці з центром, а зараз змогли виграти кілька тендерів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ