Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гройсман пообіцяв подумати, як допомогти Львову очиститися

У Львові із третини сміттєвих майданчиків не вивозиться сміття. Ситуація надзвичайно складна, адже дві компанії не мають куди вивозити сміття, а ще 4 мають обмежені можливості і вивозять сміття з труднощами. Про це сьогодні, 19 січня, під час брифінгу повідомив журналістам міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - Львівський портал

За його словами, сьогодні на позачерговій сесії ухвалили план екстрених заходів для недопущення виникнення надзвичайної екологічної ситуації у Львові, який передбачає облаштування 5 тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування сміття у районах Львова.

Він наголосив, що полігонів ТВП на території міста не буде, адже це заборонено законом.

«Ситуація може погіршуватись, адже якщо температура повітря буде підніматися, то це викличе серйозні екологічні загрози. Зараз усі служби міста працюють у посиленому режимі.», – сказав Садовий.

За його словами, міська комісія з надзвичайних ситуацій звернулася до обласної комісії та державної з проханням негайно зібратися на засідання. За словами Садового, ніхто не поспішає.

«Обласна вчора не змогла зібратися. Сьогодні наче також не збирається. Хоча це питання потребує нагального вирішення», - сказав Садовий.

Він також заявив, що поінформував Прем’єр-міністра України і той пообіцяв подумати, як допомогти Львову.

Натомість сам Садовий каже, що влада просто не хоче допомагати: «На моє переконання, це вирішується елементарно просто: Львів має 25 великих машин зі сміттям щодня, а це всього по 1 машині по сусідніх областях і частина – на полігони Львівщини. Тобто повинна бути політична воля. 8 місяців її немає, і щодня у нас виникає складна проблема – як такий великий об’єм сміття вивезти з міста. Останнім часом почалося масове блокування усіх полігонів. Люди просто опускають голови, мовляв – перевірки, силовики, адмінресурси. Нетипова ситуація. Коли я вчора спілкувався з послами іноземних країн, вони були просто шоковані. Я собі просто не уявляю такої ситуації в жодній європейській демократичній країні. Спілкувався з мерами наших партнерських міст. Вони також шоковані. Усі навіть готові приймати львівське сміття».

«Якщо хтось думає, що у такий спосіб я дам вказівку фракції у ВРУ голосувати за ті чи інші закони, то він помиляється. Я ніколи на таке не піду», - заявив Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ