Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шахтарі розблокували дорогу Львів - Рава-Руська

Шахтарі ДП "Львіввугілля", які сьогодні, 12 січня із 10:00 страйкували, перекриваючи рух транспорту на дорозі Львів - Рава-Руська, вже розійшлися. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомив Мар'ян Макогін, гірник.

"Ми простояли на дорозі до 17:00. Після ранкового візиту Ростислава Замлинського, першого заступника голови Львівської ОДА, до нас більше так ніхто і не приїхав", - зазначив Мар'ян Макогін.

"Настрій у нас бойовий", - додав чоловік.

Нагадаємо, сьогодні, 12 січня, шахтарі ДП «Львіввугілля» перекрили дорогу Львів - Рава-Руська. Гірники вимагають погашення заборгованої зарплати за листопад та грудень. На мітинг приїхало близько 300-400 людей, вони стояли у с. Воля Висоцька, с. Смерекові та у Жовкві.

Масові страйки гірників на Львівщині розпочались ще 2 січня.

Своєю чергою в коментарі для Гал-інфо Ростислав Замлинський, зазначив, що станом на вчора, 11 січня, погашено приблизно 50% від загальної суми заборгованості за листопад. Решта сума заборгованої зарплати становить близько 46-48 млн грн.

За грудень термін погашення заборгованості ще не настав. Його потрібно виплатити до 20 січня. Тому вимагати зарплати за  грудень шахтарі поки не мають підстав.

Також він нагадав, про виділені із держбюджету 500 млн. грн., які передбачені для виплати зарплати гірникам. Ці гроші шахтарі мають отримати до 21 січня  запевнив, перший заступник голови Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ