Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ще один кандидат в НАЗК публічно підтримав Рябошапку та зняв кандидатуру

Ще один кандидат у члени Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Тарас Гаталяк зняв свою кандидатуру та закликав публічно підтримати кандидатуру Руслана Рябошапки. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Я ще раз підтвердив, що знімаю свою кандатуру. Із двох міркувань. Перше - сильніші кандидати. Це Микола Хавронюк, Руслан Рябошапко, Юля Тищенко, Володимир Купрій. З Русланом не був до цього знайомий. Але після недовгих розмов, він на мене справив надзвичайно позитивне враження. Це дуже сильний професіонал своєї справи. І те, що члени комісії його валять, ну це повна ганьба!", - написав він.

"Якщо бути об'єктивним, при всій моїй повазі до Володимира Купрія і Юлії Тищенко, я думаю, що і вони з тим погодяться, членами НАЗК мають стати Khavronuk Mykola та Rouslan Riaboshapka", - наголосив Тарас Гаталяк.

Як відомо, в ніч на вівторок голосування в комісії було вперше заблоковане через розбіжності її членів щодо можливості призначення кандидата від РПР Руслана Рябошапки. У вівторок інший ключовий претендент Микола Хавронюк звинуватив членів комісії у проведенні виборів за особистими симпатіями, а не за професійними критеріями, і заявив, що не працюватиме в Агенції, якщо не підтримають Рябошапку. 

В середу вночі комісія з обрання членів НАЗК не змогла обрати жодного з членів цього органу, голоси не з’явилися навіть після термінових зустрічей з президентом Петром Порошенком та послом ЄС Яном Томбінським.

Зазначимо, що створення НАЗК лишається єдиною вимого для візової лібералізації з ЄС.

Президент Порошенко планував повідомити ЄС про дообрання мінімальної необхідної кількості (двох) членів НАЗК під час свого візиту до Брюсселя, що відбудеться 17 березня. 

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ