Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що потрібно знати під час встановлення сонячної панелі

Щоби підібрати сонячні панелі для домашньої або промислової сонячної електростанції, потрібно знати деякі особливості вибору сонячних панелей.

Найважливішою причиною популярності сонячних електростанцій (СЕС) можна назвати економію, доступність та екологічну доцільність. Основним елементом системи є сонячні панелі, від потужності яких залежить кількість електроенергії генерованої у вигляді електричного заряду.

Компанія Solar garden пропонує системи та компоненти СЕС на будь-який смак і гаманець, забезпечуючи постачання й монтаж обладнання в будь-якій точці України.

61c173abc0b91.jpeg

Комплектація сонячних панелей

Сонячні панелі, або фотовольтаїчні панелі, фотоелектричні модулі складаються з кількох шарів, а саме скляної плити, герметувального матеріалу, фотоелементів, захисної плівки або скла.

За своєю кристалічною структурою сонячні батареї поділяються на монокристалічні, полікристалічні та аморфні. Монокристалічні елементи, які поглинають світло у своїй будові вміщують високоочищений кремній, ККД таких сонячних батарей становить бл. 18–22 %. Полікристалічні батареї також складаються з кристалів кремнію, які мають різну структуру, форму та орієнтацію. Їхній ККД становить 14–18 %. В основі аморфних сонячних батарей лежить аморфний кремній, їхній ККД набагато нижчий у порівнянні з вищезгаданими.

Основним параметром, на який варто звертати увагу під час покупки сонячних панелей є потужність. Здатність сонячних батарей генерувати електроенергію становить приблизно 1200 кВт на 1 кВт.

61c173c917748.jpeg

Ще одним важливим параметром є температура. Під час вибору сонячних панелей потрібно враховувати клімат, а також середні температурні показники місцевості, оскільки температурні перепади можуть впливати на струм і напругу. Якщо за різкого збільшення температури струм збільшується, напруга панелі знижується. Площа панелей — це величина, яку також потрібно враховувати, хоча навіть одна сонячна панель може використовуватися як автономне джерело генерування енергії.

Ще одним чинником, який впливає на продуктивність СЕС є місце монтажу, оскільки сонячні батареї потрібно встановлювати обернувши їх на південь, південний схід або південний захід. Також потрібно прослідкувати, щоби тінь не падала на сонячній батареї впродовж довгого часу впродовж дня, бо це може спричинити перенапруження системи.

Експерти прогнозують, що кількість електростанцій може зрости вдвічі за наступний рік, позаяк майбутні власники СЕС хочуть закріпити вигідний енерготариф та встигнути заробити кошти за умовами Зеленого тарифу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ