Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що таке мова PHP?

Веб-розробники зараз можуть використовувати різноманітні мови програмування. Найпопулярніший варіант – PHP. Серверна частина близько 80% сайтів написана саме на ній.

Розказуємо детальніше про PHP – що це за мова програмування, як її вивчити та чим відрізняється від HTML.

PHP – це

Скриптова мова програмування з відкритим вихідним кодом, розроблена для веб-розробки. Вона наразі підтримується більшістю хостинг-провайдерів, її на своїх сайтах використовують такі інтернет-гіганти як Google, Facebook, NASA, Zend та багато інших.

Хоч мова програмування PHP створена саме для веб-розробки, вона використовується й в інших сферах:

  • електронна комерція;
  • загальноорганізаційне програмне забезпечення;
  • створення баз даних;
  • мобільні застосунки.

Популярність мови PHP обумовлена такими перевагами:

  • детальна документація;
  • гнучкість налаштування;
  • кросплатформеність. Код PHP в MySQL, MS Access чи Oracle дуже легко інтегрувати, мова сумісна з усіма ОС;
  • простий та зрозумілий синтаксис;
  • масштабованість;
  • безплатність.

Завдяки таким перевагам велика кількість новачків у програмуванні розпочинають саме з вивчення PHP.

Як вивчити мову PHP?

Як і будь-яку іншу мову програмування, PHP можна вивчити двома способами:

  1. Власними силами.
  2. Пройшовши навчання в IT-школі.

Авжеж PHP можна опанувати самостійно. Це зумовлено легкістю та зрозумілістю синтаксису мови, а також безліччю навчальних матеріалів. Усілякі посібники та відеоуроки розкажуть про всі важливі аспекти PHP.

Але самостійно успішно можна вивчити тільки базові знання у PHP. Щоб далі рухатися у цьому напрямку є простіший та ефективніший шлях – Комп'ютерна школа Hillel. Записуйтесь на PHP курси. Навчання проводять досвідчені ментори, які працюють у топових IT-компаніях. Після проходження курсу ви отримаєте знання, необхідні для створення різних типів сайтів.

Цікавлять інші IT-напрямки? Зараз мають попит кваліфіковані спеціалісти, які можуть запустити рекламну кампанію в соціальних мережах. Щоб стати таким, можна пройти SMM менеджер навчання у Hillel.

Різниця між HTML і PHP

Це різні інструменти веб-розробки. HTML – це мова розмітки веб-документів. За його допомогою на сторінці можна розмістити всі необхідні елементи: текст, таблиці, анімації тощо. Вона зчитується браузером на пристрої користувача.

PHP, як ми писали вище, це скриптова мова. Вона застосовується для динамічного формування веб-сторінок Її код виконується на сервері та підсумком цієї обробки є HTML, який відображає браузер.

До складу файлу з розширенням PHP входять елементи PHP і HTML-коду, CSS і JavaScript. Як відкрити PHP-файл? Можна використати звичайний Блокнот, але краще підходять спеціальні редактори з підсвічуванням синтаксису – Adobe Dreamweaver, Eclipse PHP Development Tools або інші.

За матеріалами: https://ivano-frankivsk.ithillel.ua/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ