Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щонайменше 17 гривень, або громадський транспорт у Львові зупиниться

Як повідомили в пресслужбі Асоціації перевізників Львівщини, щоб забезпечити безперебійну роботу громадського транспорту, тариф на перевезення не може бути нижчим 17 гривень.
Фото Олена Ляхович

Перевізники зазначають, що в розрахунковому тарифі, який розглядала ЛМР і погодила його на рівні 10,00 гривень за поїздку, ціна одного літра дизельного палива складала 20,10 грн. Станом на 20 травня 2022 року вартість одного літра дизельного палива – 57,00 грн, тобто зросла майже в три рази! Інші прямі витрати (автошини, мастила, запасні частини) зросли в 1,5 - 1,8 раза.

Відповідно, тариф необхідно переглянути і встановити його на рівні, який дозволить автотранспортним підприємствам не тільки купувати паливо, але і виплачувати заробітну плату працівникам, утримувати транспортну інфраструктуру, ремонтувати рухомий склад, сплачувати податки до бюджету. І сьогодні, щоб забезпечити безперебійну роботу громадського транспорту, тариф на перевезення не може бути нижчим 17 гривень.

"Враховуючи вище приведену інформацію, громадянам, які користуються послугами автомобільного громадського транспорту, варто розуміти, що вартість проїзду в громадському транспорті міста буде змінена в бік зростання", - зазначили в Асоціації перевізників Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ