Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Скандал навколо будівництва на вул. Чайковського не вщухає

Учора, 27 квітня, відбулась прес-конференція на тему “Скандальні забудови у Львові: без права на місто”. Основна тема - незаконне будівництво на вул. Чайковського, 31.

Хронологія подій

Скандал навколо будівництва розпочався ще у лютому цього року. Забудовник має намір реконструювати наявні нежитлові приміщення, плюс надбудова. За документами, мав би постати офісний центр,  однак в Інтернеті за цією адресою почали продавати квартири.

25 лютого на сесії Львівської міської ради з’ясувалось, що хтось підробив підпис на висновку очільниці управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілії Онищенко-Швець. Відтак, на підставі підроблених документів мерією було видано містобудівні умови та обмеження.

27 лютого було відкрито кримінальне провадження щодо підроблених документів.

Кілька днів тому у ЗМІ була опублікована  позиція головного архітектора Львова Юліана Чаплінського.

«Наша позиція проста – ми видали містобудівні умови після зміни в проекті. Архітектор Шеремета представляв це на містобудівельній раді. В нас не було думки про те, що хтось підробляв підпис Онищенко. По підпису, який відкликала Лілія Сергіївна, вона сказала, що не підписувала такого висновку. Це нас привело у подив. Юридичне управління подало це питання у поліцію, щоб відкрити провадження. Наразі судиться Галицька партія з забудовником», - зазначив Юліан Чаплінський.

«Відтак, місто не буде відкликати містобудівні умови та обмеження щодо будівництва на розі вул Стефаника та Чайковського, адже є позитивний висновок Інспекції Архбудконтролю», - додав головний архітектор.

22 квітня, невідомі особи в балаклавах двічі зруйнували паркан навколо будівельного майданчика на вулиці Чайковського, 31 у Львові. Того ж дня керівництво ПП «Львівдах» провело прес-конференцію, під час якої звинуватило члена комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища ЛМР, керівника фракції Української Галицької партії у ЛМР Тараса Чолія,  в тому, що він перешкоджає їм здійснювати підприємницьку діяльність.  Депутат своєю чергою, сьогодні подасть позов до суду щодо захисту честі та гідності.

Львів отримав повноваження держархбудконтролю

Сьогодні будівля на вул. Чайковського, 31 є частково зруйнована. Попри факт фальсифікації підпису Лілії Онищенко-Швець, забудовник продовжує руйнувати будівлю.  

Окрім того, 6 квітня відбулось судове засідання Тараса Чолія проти ДАБІ щодо призупинення будівельних робіт під час судового процесу, у позові було відмовлено.

Додамо, що за словами громадської активістки, члена громадської ініціативи «Народна дія» Олесі Дацко, у Львові не погоджений Міністерством культури  історико-архітектурний опорний план Львова, а також землі в межах історичного ареалу досі не визнані землями історико-культурного призначення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ