Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні День Львівського національного університету імені Івана Франка

Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник, привітав студентів, аспірантів, викладачів, працівників та випускників ЛНУ з Днем Університету.
Володимир Мельник

Як зазначив Володимир Мельник, від часу свого заснування і до сьогодні Львівський університет був і залишається провідним осередком формування інтелектуальної еліти з неупередженим критичним розумом, простором академічної свободи, де ідеї втілюються у чин, а дії змінюють світ на краще.

"Саме тому навіть глобальні виклики, зокрема повномасштабне російське вторгнення в Україну, не змогли нас залякати чи ослабити нашого прагнення до

свободи та незалежності, а лише зміцнили нас на шляху до самовдосконалення та натхненної праці задля динамічного поступу Української Держави.

Чітке розуміння своєї високої місії мотивувало нас адаптувати наукові дослідження до умов воєнного часу, організувати потужний волонтерський рух, надалі вдосконалювати освітній процес, активно сприяти консолідації світової спільноти довкола ідеї протидії російській агресії й із новими силами ще інтенсивніше популяризувати українську мову й культуру за кордоном.

Дякую Вам, дорогі колеги, за єдність і за віру у місію Львівського університету та перемогу України! Окремо слова подяки адресую Збройним Силам України і тим студентам, аспірантам, викладачам, працівникам і випускникам Університету, які зараз протидіють агресорові на фронтах російсько-української війни. Ви – новітні Герої України, від Вас залежить майбутня доля людства!

Глибоко переконаний, що сконсолідована праця багатотисячної академічної спільноти Львівського університету у протидії агресорові та над розвитком усіх сфер життя є безсумнівною запорукою того, що вже в недалекому майбутньому ми житимемо в мирній, сильній, успішній, самодостатній Україні.

Бажаю всім нам невичерпної снаги, сили духу, натхненного наукового і творчого пошуку, міцного здоров’я, миру, добра!

Слава Львівському університетові!

Слава Україні!", - ректор ЛНУ Володимир Мельник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ