Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Спецпрокурор Мюллер, який розслідував російське втручання у вибори США, йде з посади

Спецпрокурор Роберт Мюллер, якому у 2017 році довірили розслідування щодо ймовірного втручання Росії в американські президентські вибори 2016-го, закриває офіс спецпрокурора та йде зі своєї посади й «повертається до приватного життя».

«Важливо, аби розслідування говорило саме за себе», — сказав Мюллер під час свого першого за два роки публічного звернення щодо звіту розслідування, пише Громадське

Він додав, що не хоче давати інші коментарі, крім тих, що у висновках розслідування. 

«Достатніх доказів для звинувачення у ширшій змові не було», — заявив Мюллер.

Раніше повідомлялося, що спецпрокурор США Роберт Мюллер незадоволений тим, як генеральний прокурор Вільям Бар описав у звіті про результати розслідування російського втручання в американські вибори у 2016 році ключові моменти цієї справи.

Що варто знати про розслідування Мюллера:

  • Мюллер не знайшов доказів змови президента Дональда Трампа із Росією.
  • Він встановив наявність певних зв’язків із росіянами у 16 людей. які мали стосунок до президентської кампанії Дональда Трампа. Шістьом з них
  • пред'явили обвинувачення в неправдивому свідченні.
  • Екс-главу президентського виборчого штабу Пола Манафорта засудили до 7,5 років в’язниці, а екс-адвоката Трампа Макла Коена — до 3 років ув’язнення.
  • У липні 2018-го обвинувачення пред’явили 12 співробітникам розвідки РФ, які імовірно брали участь у зломі серверів національного комітету Демократичної партії та поширенні отриманих даних через фейкові акаунти й WikiLeaks.
  • Крім того, обвинувачені 13 співробітників російської «фабрики тролів». Серед обвинувачених російський бізнесмен Євген Пригожин, якого вважають керівником цієї «фабрики». За версією обвинувачення, ці росіяни вели у соцмережах кампанію «щоб посіяти ворожнечу в американському суспільстві», їх звинувачують у «змові з метою обдурити США».
  • Путін назвав звинувачення щодо контактів РФ з кампанією Трампа «вигадкою опозиції».

Сполучені Штати почали розслідувати втручання Росії у вибори президента 2016 року після того, як радник кампанії Трампа проговорився австралійському дипломату. Згодом стало відомо, що спецпрокурор Мюллер знайшов докази зв’язку Кремля з Трампомперед його інавгурацією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ