Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Справи про перешкоджання журналістам будуть у суді, - прокуратура Волині

У прокуратурі Волині божаться, що кримінальні провадження злочинів проти журналістів будуть доведені до суду. Про це під час зустрічі з медійниками 31 травня заявив перший заступник прокурора області Олег Губчак, - повідомляє власкор Гал-інфо.

"Ні для кого не таємниця, що трапляються випадки перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Тому ми не можемо лишатися осторонь, і маємо показати, що всі винні будуть притягнуті до відповідальності", - сказав Губчак. 

Наразі в обласній прокуратурі створено міжвідомчу робочу групу, аби забезпечити належне розслідування справ щодо порушення прав журналістів. До робочої групи також увійшли представники Нацполіції, СБУ і ДБР.

"Таких кримінальних проваджень є три, ця міжвідомча група заслухає всі три. Я, попередньо вивчивши ситуацію, бачу судові перспективи у всіх трьох", - переконує прокурор.

З його слів, дві справи розслідуються по статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та одна - по 347-й статті (підпал авто).

Олега Губчак попросив журналістів у складних ситуаціях обов'язково ідентифікувати себе як журналіста. Також він закликав інформувати, якщо орган досудового слідства порушує розслідування. 

Головний редактор інформаційного агентства "Конкурент" Андрій Лучик зауважив, що досліджував ситуацію із розслідуванням справ щодо злочинів проти журналістів. З його слів, до суду доходило дуже мало справ.

Також медійників зацікавила ситуація із розслідуванням нападу на журналістів телеканалів "Аверс" і 1+1. "Тривають слідчі дії. Думаю, результати по цій справі теж будуть", - відповів Губчак.

Мая Голуб, регіональна представниця Інституту масової інформації у Волинській області, нагадала про перешкоджання журналістці Людмилі Яворській. 

"Справа на контролі. Я би не сказав, що вона з легких. Ми зробимо все, аби довести справу до логічного завершення", - запевнив прокурор.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ