Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Станом на ранок 10 жовтня інформації про постраждалих від вибухів на Чернігівщині в поліції немає

Станом на ранок 10 жовтня інформації про постраждалих від вибухів на Чернігівщині в поліції немає. Про це повідомили в Департаменті комунікації Національної поліції України.

Крім того, на даний час не підтвердилося жодне з шести повідомлень про можливі випадки мародерства. Поліція продовжує нести службу по забезпеченню публічної безпеки в населених пунктах, що входять до зони надзвичайної події в м. Ічня Чернігівської області. На місці їхню діяльність координує заступник глави Нацполіції Олександр Фацевич.

Учасники оперативної наради, яка відбулася вранці 10 жовтня в Ситуаційному центрі Національної поліції,  зазначили, що ситуація в зоні НП на даний час є стабільною і контрольованою. Поліцейські сили, відряджені до м. Ічня, продовжують нести службу по забезпеченню публічної безпеки та порядку як в цьому населеному пункті, так і в прилеглих селах. Зокрема, поліція перевірила шість повідомлень про можливі випадки мародерства.

«Всі ці повідомлення стосувалися появи людей, невідомих місцевим мешканцям. Ті одиничні випадки мародерства, про які надійшли повідомлення – ми перевірили. У жодному випадку вони не підтвердилися», – зазначив В’ячеслав Аброськін.

Водночас правоохоронці готують додаткові слідчо-оперативні групи поліції. Вони у разі потреби виїздитимуть на місця події, якщо такі виклики будуть надходити від громадян, що повертатимуться до власних помешкань.

Зараз на території, віднесеної до небезпечної зони, працюють 18 евакуаційних пунктів: 10 – в Ічнянському районі, два – в Бахмацькому, три – в Прилуцькому і ще один – в Ніжинському районі. Поліція забезпечує порядок біля цих пунктів. Там же працюють представники медичних підрозділів поліції, які в разі потреби можуть надати медичну допомогу або необхідні медикаменти.

Станом на 8.00 годину 10 жовтня до органів та підрозділів поліції надійшло 62 повідомлення щодо подій, пов’язаних із НП на військових складах в м. Ічня. Серед цих повідомлень – шість фактів руйнування будинків (п’ять – в м. Ічня, ще один – у Прилуцькому районі). Крім того, зареєстровано 12 фактів виявлення боєприпасів на території міста. Водночас на даний момент не зафіксовано повідомлень про отримання тілесних ушкоджень місцевими мешканцями.

Нагадаємо, перший заступник Голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін повідомив, що в якості основної версії вибухів на військових складах в м. Ічня Чернігівської області правоохоронці розглядають диверсійні дії груп з РФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ