Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд скасував виділення землі під будівництво поблизу Львова

Судом визнано недійсною оренду земельної ділянки для будівництва багатоквартирних житлових будинків. Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Суд задоволив апеляційну скаргу Львівської обласної прокуратури. Договір оренди землі визнано недійсним, а державну реєстрацію прав щодо земельної ділянки скасовано.

Мова йде про земельну ділянку, яка надана в оренду для будівництва багатоквартирних житлових будинків. Вона знаходиться поблизу Львова, її вартість становить понад 140 млн грн.

Встановлено, що між приватним підприємством та сільською радою було укладено договір оренди земельної ділянки площею майже 3,7 га. Надалі здійснено державну реєстрацію іншого речового права – оренди цієї землі.

Однак прокуратурою виявлено, що земельні торги у формі аукціону з продажу права оренди земельної ділянки проведено з порушенням – без технічної документації з нормативної грошової оцінки зазначеної земельної ділянки. Відтак, реєстрація права оренди на земельну ділянку товариством здійснена з недотриманням вимог чинного законодавства.

За таких обставин суд погодився з доводами прокурора про наявність підстав для скасування рішення Господарського суду Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ