Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суспільне завершило прийом проектів від регіональних філій

Прийом заявок для участі у першому відборі творчих проектів для регіонального мовлення Суспільного завершився 22 лютого, повідомили в НСТУ.

У пілотному відборі беруть участь лише співробітники регіональних філій ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України", включно з тими, чиї посади потрапили під скорочення. Таким чином, компанія надає додаткову можливість продовження співпраці з НСТУ працівникам, які вивільняються внаслідок скорочення штату у квітні цього року.

Для того, щоб забезпечити максимальний доступ співробітників філій до участі у відборі, протягом цього пілотного пітчингу, продюсери філій не здійснювали попередньої експертизи проектів, а лише допомагали заповнювати документи та передавали проекти до Департаменту програм.

За інформацією Департаменту програм, для участі у творчому відборі було надіслано 202 проекти.

Наступним кроком стане передача отриманих проектів генеральним продюсерам напрямів. Після розгляду всіх проектів, на Раді генпродюсерів буде прийнято рішення про те, які проекти рекомендовані до пітчингу ідей.

Нагадаємо, основне завдання пілотного відбору – створити портфель проектів, повністю пропрацьованих та готових до запуску, аби, щойно у компанії з’являться кошти, одразу розпочинати виробництво. Наскільки швидко вдасться запустити їх у виробництво, в першу чергу, залежатиме від фінансування Суспільного. Адже цього року, замість гарантованого законом бюджету у 1,5 мільярда гривень, НСТУ отримає вдвічі менше – 776,6 мільйонів гривень.

Для пошуку додаткового фінансування ПАТ "НСТУ" планує створити базу проектів, де ідеї, які пройшли відбір та погоджені Радою генпродюсерів, будуть доступні для перегляду донорам та грантодавцям, – здебільшого йдеться про постійних міжнародних партнерів, що вже декілька років підтримують створення суспільного мовлення в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ