Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сихівська РА ігнорує листи Держекоінспекції щодо звалища на вул. Вернадського

Сихівська районна адміністрація ігнорує листи Державної екологічної інспекції щодо незаконного сміттєзвалища, виявленого журналістом Гал-інфо на вул. Вернадського поруч з територією ЛКП «ШРП Галицького району». Про це йдеться у відповіді Держекоінспекції на інформаційний запит.

Як зазначено у відповіді на інформаційний запит, Держекоінспекція за цим фактом звернулась до Сихівської районної адміністрації з вимогою визначити кількість, склад, властивості, вартість відходів, ступінь небезпеки для довкілля, а також вжити заходів для визначення власника відходів. Про результати проведеної роботи слід було повідомити Держекоінспекцію.

На вул.Вернадського у Львові виявили незаконне сміттєзвалище

Втім, Сихівська районна адміністрація жодним чином не відреагувала на лист №02-6225 від 20.12.16 р. За ненадання відповіді у встановлений законом термін на посадову особу Сихівської РА був складений протокол від 15.02.2017 року про адмінправопорушення та накладено штраф.

Згодом Держекоінспекція повторно надіслала лист, але відповіді так і не отримала.

1/2

Слід зазначити, що відповідно до перевірки на вул. Вернадського поруч із територією ЛКП «ШРП Галицького району» було виявлено сміття на площі орієнтовно 1 000 метрів квадратних. Також було виявлено скупчення залишків бетонних виробів, каміння та бруківки на площі близько 200 кв.м.

Позапланова перевірка ЛКП «ШРП Галицького району» відбулась у період з 9 до 15 лютого 2017 року. За невиконання вимог припису попередньої перевірки № 247-02 від 1.08.2016 р. директора ЛКП «ШРП Галицького району» притягнено до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, 19 грудня, журналіст Гал-інфо спільно з активістами знайшли незаконне сміттєзвалище прямо у Львові на вул. Вернадського, площею близько 1.5 га. Окрім того, зафіксували на відео факт незаконного скидання сміття комунальною машиною «Санітарна очистка». Викликали поліцію та представників Державної екологічної інспекції, котрі зафіксували злочинний факт . Слідство має встановити належність комунального авто.

На території близько 1, 5 га було захоронено значний обсяг побутового та будівельного сміття в синіх та чорних сміттєвих пакетах. Були сліди неодноразового трамбування та пересипання шарами грунту. Також на території стихійного сміттєзвалища була виявлена тротуарна плитка та бруківка. Тут протікає річка, вода в котрій наповнена інфільтратом. В безпосередній близькості зі стихійним сміттєзвалищем розташована територія та комунальна техніка ЛКП "ШРП Галицького району".

Під час очікування поліції просто перед очі активістів був з'вився автомобіль ЗІЛ з наклейкою «Комунальна служба» та табличкою «Санітарна очистка», вивантажив свіже побутове сміття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ