Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Синютка щомісяця має надзвичайну ситуацію із шахтарями

Гірники Червонограда вимагають погасити заборгованість із зарплат за серпень і вересень. Про це йдеться у зверненні Регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України міста Червонограда до міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика та голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки. Повідомила Конфедерація вільних профспілок України.

Зокрема, Рада голів РО НПГУ м. Червонограда звертає увагу на те, що в трудових колективах ДП «Львіввугілля» склалась вкрай важка ситуація з виплати поточної та заборгованої заробітної плати за серпень і вересень.

З огляду на це, гірники вимагають терміново: 1.У найкоротший термін погасити заборгованість з заробітної плати за серпень і виплатити аванс за вересень. 2.Визначити день і час, коли голови та активісти профорганізацій НПГУ м. Червонограда зустрілися б з міністром та головою ОДА.

«Трудові колективи ДП «Львіввугілля» настроєні рішуче відстоювати свої права шляхом проведення акцій протесту, а саме: проводити перекриття доріг й пікетування Львівської ОДА і Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Ми хочемо працювати на державу Україна, і нам не байдужа доля нашого Львівського вугільного регіону», – йдеться у зверненні. 

Додамо, що останні місяці прес-служба Львівської ОДА щораз повідомляє про погашену заборгованість із зарплати червоноградським шахтарям. Однак минає місяць і знову мова йде про борги, які наростають. І про шахтарів, які протестую.

Зокрема, остання новина від ЛОДА з цього приводу була від 9 вересня. Цитуємо: «Сьогодні, 9 вересня, на рахунки ДП "Львіввугілля" надійшли кошти за реалізацію вугільної продукції в сумі 36 млн грн. Ці кошти в повному обсязі скеровано на виплату заробітної плати шахтарям. Про це повідомив заступник директора – начальник управління паливно-енергетичного комплексу департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської обласної державної адміністрації Михайло Грет. Слід зауважити, що станом на 9 вересня виплачено 58,8 млн грн або 72,8% зарплати за липень».

Серпень узагалі був гарячий на такі новини. Ми їх нарахували аж чотири. Цитуємо останню серпневу: «Сьогодні, 25 серпня, на рахунки ДП "Львіввугілля" надійшли кошти за реалізацію вугільної продукції в сумі 65 млн грн. До кінця сьогоднішнього дня надійде ще 10 млн грн. Ці кошти в повному обсязі буде скеровано на виплату заробітної плати шахтарям. Про це повідомив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський. Це дозволить повністю погасити заборгованість перед гірниками за червень та виплатити 30% зарплати за липень».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ