Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сироти віком понад 23 роки зможуть отримувати житло позачергово: закон увійшов у дію

У середу, 31 березня, вступив у дію Закон України № 1095-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа".
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Документ 30 грудня опублікували у виданні "Голос України".

Згідно з його нормами, в Україні діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, зокрема після досягнення ними 23 років, зможуть отримати житло з житлового фонду позачергово.

Отримати житло або компенсацію вони можуть за умови, що перебувають на обліку потребуючих поліпшення житлових умов на момент досягнення 23-річчя.

Закон передбачає, що сиріт повинні забезпечити соціальним або орендованим житлом до надання благоустроєного жилого приміщення для постійного проживання.

Він також регулює і постановку на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, місцем походження яких є населені пункти тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях, Автономній республіці Крим та Севастополі.

Нагадаємо, як повідомляло, Гал-інфо, Верховна Рада відновила закупівлю "пакунків малюка" через Prozorrо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ