Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Томос про надання автокефалії Українській православній церкві вже написаний

Томос про надання автокефалії Українській православній церкві вже написаний. Про це в ефірі "5 каналу" повідомив архімандрит Кирило Говорун.

Він зазначив, що автором Томосу про автокефалію Української церкви є один з найкращих грецьких каноністів.

"Томос вже готовий. Томос про автокефалію УПЦ вже написаний. Писав мій вчитель в Афінському університеті, де я навчався. Це один один з кращих каноністів у православному світі. Він геніальний каноніст! Тексти канонічні, які він пише, є абсолютно досконалими", - запевняє архімандрит, науковий співпрацівник Колумбійського університету у США Кирило Говорун.

Він також додає, до написаний томос – унікальний. "Я думаю, що цей Томас буде чудовим документом, канонічним. До нього не можна буде ніяких претензій висловити. Томос готовий", - заявив архімандрит Кирило.

Як повідомляв 5.UA, 19 квітня 2018 року Верховна Рада проголосувала за звернення про створення в Україні єдиної помісної Церкви. Рада підтримала президентське звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про створення Української Автокефальної Церкви. Документ у сесійній залі представив сам Президент. Відомо також, що 22 квітня Вселенський Патріархат розпочав процедуру для надання автокефалії Православній Церкві в Україні.

5.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ