Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торік працедавцям Львівщини відшкодовано понад шість млн грн

Понад шість млн грн у 2015 році надійшло з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на рахунки працедавців Львівщини для покриття витрат зі сплати єдиного соціального внеску. Повідомив відділ організаційної та інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

Фінансовими преференціями скористалися 580 фірм і компаній, у тому числі 380 суб’єктів малого підприємництва, що ведуть діяльність у пріоритетних галузях економіки. А загалом новими робочими місцями забезпечено 1128 безробітних, у т. ч. 347 представників соціально вразливих верств населення. Про це повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

«Механізм відшкодування ЄСВ є доволі простим, не вимагає багато часу та різних документів. На щомісячне повернення витрат можуть розраховувати юридичні або фізичні особи, які на новостворені робочі місця приймають недостатньо конкурентоспроможних безробітних. Право на компенсаційні виплати також мають суб’єкти малого підприємництва, що організовують додаткові місця праці в пріоритетних галузях економічної діяльності. Умови отримання відшкодування такі ж, як і у попередньому випадку. Відмінність полягає лише у тім, що останні на новостворені робочі місця можуть працевлаштовувати  широке коло безробітних, а не тільки потребуючих додаткового соціального захисту», – поінформував В. Барилюк.

Щоби отримати відшкодування, працедавцю необхідно упродовж двох місяців з дня прийняття безробітного на роботу звернутися до центру зайнятості за місцем реєстрації із заявою довільної форми та довідкою встановленого взірця. Упродовж наступних п’яти робочих днів на його адресу надійде рішення про надання компенсації ЄСВ. Підставою для цього слугує електронний обмін даними між центром зайнятості, фіскальною службою та органами Пенсійного фонду України. Державні преференції надаються лише тим, хто не має заборгованості зі сплати страхових внесків, не є банкрутом і проти нього не порушена справа про банкрутство. До слова, компенсація виплачується упродовж 12 місяців з дня працевлаштування особи, при цьому термін роботи працівника повинен бути не меншим як два роки.

Серед тих, хто відчув переваги компенсаційного механізму, –ТзОВ «Біскотті», яке на новостворені робочі місця працевлаштувало 22 безробітних, фізична особа-підприємець М. Романчук, будинок побуту «Промінь», ПП «Бунів» і «Тур-авто», ТзОВ «Клондайк-Захід» і «Канзас», приватний підприємець В. Зелінка. Кожний з названих суб’єктів господарювання організував для безробітних понад десять додаткових місць праці та повернув витрати зі сплати ЄСВ.

«Тільки впродовж двох місяців поточного року видатки служби зайнятості для компенсації єдиного соціального внеску склали 475,8 тис. грн, а на нові робочі місця працевлаштовано 105 краян з числа безробітних», – додав керівник обласного центру зайнятості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ