Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Цьогоріч на Львівщині вперше з'явилися фізичні особи-банкрути

Це стало можливим після того, яку в квітні 2019 року набув чинності Кодекс України з процедур банкрутства.
Photo by form PxHere

Поки що, за інформацією Єдиного державного реєстру судових рішень, через Господарський суд Львівської області банкрутами були визнано лишень двох фізичних осіб - з села Віжомля Яворівського району та з м.Новий Розділ.

Відповідні постанови, згідно яких дані фізичні особи були визнані банкрутами, винесли судді Господарського суду Львівської області Андрій Морозяк та Лідія Чорній.

Постанова судді Андрія Морозяка від 14.05.2020 року стосується боржника із села Віжомля Яворівського району, до якого грошові вимоги на суму 273 823,03 грн   заявило   Головне управління ДПС у Львівській області.

Рішення судді Лідії Чорній у справі про неплатоспроможність фізичної особи (із м.Новий Розділ) датоване 29.09.2020 року. Боржник у цій справі - «студент геологічного факультету Львівського Національного Університету», якому відмовили наданні дозволу на проживання в гуртожитк №4 даного університету та який для винайму житла у Львові в 2019 р. брав кредити (он-лайн позики) через інтернет в макрофінансових установах. У результаті вимоги кредиторів до боржника склали 432721,66 грн.

Нагадаємо, 18 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила Кодекс з процедур банкрутства, що складається з двох частин: "Корпоративне банкрутство" і "Відновлення платоспроможності фізичної особи". 21 квітня 2019 року Кодекс набув чинності. Головним його нововведенням є процедура банкрутства та відновлення платоспроможності фізичної особи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ