Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 15 територіальних громадах Львівщини розвивають нові підходи з розвитку патронатних сімей

Завдяки новим учасникам проєкту, кількість сімей патронатних вихователів у Львівській області очікують збільшити в три рази.

Сьогодні, 19 квітня, у Львові відбувся тренінг «Інформування та пошук кандидатів у патронатні вихователі». 

Львівська область увійшла в число пілотних областей, де будуть розвиватися нові підходи з розвитку патронатних сімей. 

Учасниками пілотного проєкту стали 15 територіальних громад Львівської області: Львівська, Стрийська, Трускавецька, Рудківська, Новороздільска, Рава-Руська, Миколаївська, Ходорівська, Бродівська, Пустомитівська, Червоноградська, Жовківська, Золочівська, Славська та Белзька.

Метою заходу з вдосконалення знань про послугу патронату над дитиною, вивчення нових методик пошуку кандидатів у патронатні вихователі.

«Станом на сьогодні, у разі потреби, в громадах немає куди прилаштовувати дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Вони потрапляють в інтернатні, лікарняні заклади, або їх везуть у притулок. Альтернативою у таких випадках є сімейний патронат. Патронатні вихователі у громадах отримують роботу, професійну реалізацію, дохід, можливість допомогти дітям подолати труднощі та вирости щасливими людьми», – зазначив у вітальному слові начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

Наразі у Львівській області діють 11 сімей патронатних вихователів, в яких виховують 21 дитину. Завдяки новим учасникам проєкту, кількість сімей патронатних вихователів у Львівській області очікують збільшити в три рази.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ