Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У березні наступного року в Україні запустять е-рецепти: у МОЗ пояснили, як це працюватиме

У березні 2002 року в Україні планується запуск системи Е-рецепт для всіх безрецептурних препаратів.
Фото - "Слово і Діло"

Про це у Facebook написав Народний депутат, голова Комітету з питань здоров’я нації, голова тимчасової робочої групи з питань реформування системи охорони здоров'я Михайло Радуцький.

Зокрема, він пояснив, як працюватиме система.

"Лікар реєструє в електронній системі інформацію про призначені препарати. Пацієнту на мобільний телефон надходить СМС зі спеціальним кодом. Код пред’являється в аптеці – фармацевт звіряється з системою і продає призначені препарати. В електронній системі зберігається інформація про те, хто виписав медпрепарат, хто його продав, хто отримав", - зазначив він.

Також Радуцький нагадав, що три тижні тому на засіданні Комітету ініціював розгляд питання щодо запровадження Е-рецепту. Домовились з керівництвом МОЗ, НСЗУ та ДЕЦ щодо чіткого графіку реалізації проєкту. 

Щодо подальших дій Радуцький написав:

"У вересні цього року запланований тендер на розробку програмного забезпечення для впровадження Е-рецепту в електронній системі охорони здоров’я. На початку 2021 року міністерство проведе навчання лікарів та фармацевтів з користування системою. Е-рецепт для препаратів інсуліну запрацює з жовтня, для всіх рецептурних препаратів - у березні 2021 року. Комітет буде контролювати виконання плану".

Також він додав:

"Вже в 2021 році має запрацювати електронна медична картка пацієнта. Там буде зібрана вся інформація про пацієнта, план лікування, призначені ліки. З появою Е-рецепту лікар буде вимушений призначати препарати не на власний розсуд, а згідно з планом лікування – відповідно до затверджених протоколів. Відповідно, з’явиться можливість контролювати правильність дій медичного працівника".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ