Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У БПП назвали умови участі в новій коаліції

Фракція "Блок Петра Порошенка" готова брати участь у формуванні нової коаліції у Верховній Раді цього скликання, але за певних умов.

Про це у кулуарах ВР заявила представник президента Петра Порошенка у парламенті Ірина Луценко.

"Якщо цей курс, який буде запропонований депутатами від різних фракцій, буде повністю співпадати з тим курсом, якого дотримувався "Блок Петра Порошенка", то може бути", - сказала вона.

Нагадаємо, що у п’ятницю фракція "Народний фронт" вийшла із парламентської коаліції. На формування нової коаліції відводиться 30 днів.

У команді Зеленського на це заявили, що коаліції в українському парламенті не було уже давно, разом з тим висловили сподівання на злагоджену роботу Верховної Ради у наступні 6 місяців.

Команда новообраного президента Володимира Зеленського планувала ініціювати розпуск Верховної Ради для дострокових виборів парламенту на підставі відсутності коаліції.

Конституція України забороняє розпускати Верховну Раду в останні 6 місяців її повноважень. Якщо рахувати від дати набуття повноважень парламенту 8 скликання, 27 листопада 2014 року, то останній термін для розпуску ВР – 27 травня.

Також повідомлялося, що якщо буде розпущена коаліція, то новий президент впродовж 30 днів не зможе розпустити парламент на підставі відсутності коаліції, тому що триває 30 днів для створення нової коаліції.

Володимир Зеленський вступить в обов’язки президента 20 травня.

 УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ