Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати ЛМР закликали не допустити створення Консультативної ради за участі бойовиків так званих "Л/ДНР"

Фракція партії «Європейської Солідарності» у Львівській міській раді виступила з заявою, у якій депутати закликали Президента України не допустити створення Консультативної ради за участі представників України та бойовиків так званих «Л/ДНР» та дотримуватися Конституційного обов’язку у зближенні з Південно-Атлантичним оборонним Альянсом та Європейським Союзом.

Заява фракції партії «Європейська Солідарність» у ЛМР

У той час як увага переважної більшості українського суспільства зосереджена на проблемах, прямо пов’язаних із світовою пандемією коронавірусу в діях окремих державних службовців Офісу Президента України вбачаються ознаки державної зради.

Ми, депутати Львівської міської ради висловлюємо глибоке занепокоєння тим, що діюча українська влада вирішила задовільнити ще одну забаганку Москви та підписала «Рішення тристоронньої контактної групи про заснування так званої Консультативної ради», в якому представники України і так званих “ДНР” і “ЛНР” будуть на рівних обговорювати політичні питання. Без Росії. Вона тепер просто спостерігач, як Франція, Німеччина та ОБСЄ.

«Рішення» є категорично неприйнятним, оскільки повністю ігнорує безпекову складову та всупереч Мінським домовленостям концентрується виключно на політичних питаннях. Більше того, цим «Рішенням» визнається правосуб’єктність російських окупантів як окремої переговорної одиниці, а наша команда їхній легітимізації протидіє шостий рік і ніколи на це не погоджувалася. Російська Федерація, яка де-юре і де-факто є агресором проти України, цим «Рішенням» ставиться на один щабель із ФРН, Францією та ОБСЄ. Таким чином кремлівська версія про «внутрішній конфлікт в Україні» отримує визнання з боку самої України, а Росія видає із себе «миротворицю».

Тож застерігаємо владу, яка виявилася абсолютно неспроможною підготувати країну до атаки коронавірусу, – не користатися ситуацією, пов’язаною із обмеженням масових заходів, щоб протягнути низку антиукраїнських рішень в інтересах Москви.

Без продуманої військової стратегії і доктрини щодо ведення бойових дій, ніякі дипломатичні зусилля не дадуть результату. Держава-агресор розуміє тільки силу. Діалог урегулювання має відбуватися з реальним агресором, а не його маріонетками. Інакше цей процес не матиме кінця.

Закликаємо Президента України Володимира Зеленського не допустити створення Консультативної ради за участі представників України та бойовиків так званих «Л/ДНР» та дотримуватися Конституційного обов’язку у зближенні з Південно-Атлантичним оборонним Альянсом та Європейським Союзом.

З повагою – голови фракцій Львівської міської ради:

БПП «Солідарність» П. Адамик

Політична партія «Об’єднання «Самопоміч» Ю. Мельник

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» М. Лопачак

Громадський рух «Народний контроль» В.Веремчук

Політична партія «Українська галицька партія» Т.Чолій

Політична партія «Громадянська позиція» Ю. Кужелюк

Політична партія «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» І.Телішевський

Публікацію підготовлено депутатами фракції партії БПП "Солідарність" в межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ