Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Керівництво Львівської галереї мистецтв не прийшло вшанувати пам'ять Возницького

Сьогодні, 23 травня, минає 5 річниця, відколи не стало Бориса Григоровича Возницького, - директора Львівської галереї мистецтв, одного з найбільш видатних фахівців музейної справи, завдяки якому вціліли тисячі пам'яток культури.

Сьогодні о 10:00 на Личаківському цвинтарі відбулось вшанування пам'яті Бориса Возницького. До його могили поклали квіти чиновники Львівської ОДА, також на захід був запрошений хор. Теперішній директор 
львівської галереї мистецтв Тарас Возняк на захід не прийшов.

Член правління Українського фонду культури Валерій Потюк, який був присутній під час покладання квітів, дуже обурився відсутністю керівництва Львівської галереї мистецтв, які у цей час проводили Наукову раду. Цим чоловік поділився із Гал-інфо.

"Я дуже обурений, бо такий вчинок є просто негідний. Теперішній директор Тарас Возняк зробив Наукову раду і просто не дав можливості людям, які довго працювали із Борисом Григоровичем, покласти квіти на його могилу.

Такий вчинок викликав спротив та непорозуміння між присутніми на Личаківському кладовищі", - поділився Валерій Потюк.

"На мою думку, це є просто абсуд, коли люди, які не мають жодного відношення до мистецтва, до музейної справи, очолюють такі заклади", - зазначив Валерій Потюк.

"Це має бути елементарна людська повага до людини, яка ціле життя творила цю галерею, а така поведінка просто обурює"- додав Валерій Потюк.

Також, за його словами, у Київському адміністративному суді є справа про поновлення Лариси Возницької на посаді директора галереї, та про про визнання  недійсним конкурсу Міністерства культури про призначення Тараса Возняка директором галереї.

Своєю чергою директор Львівської галереї мистецтв Тарас Возняк у коментарі Гал-інфо розповів, чому не прийшов на покладання квітів.

"Сьогодні у галереї вихідний, у зв'язку із тим, що 1,2 та 9 травня працівники галереї працювали. Тому усі, хто хотіли, могли піти на кладовище. Керівництво галереї вранці проводило Наукову раду, тому мене теж не було на кладовищі.

В честь пам'яті Бориса Возницького ми зробили пам'ятну таблицю, думаю цього цілком достатньо. Попередній директор галереї, донька Бориса Григоривича - Лариса Возницька й цього не зробила", - зазначив Тарас Возняк.

Як повідомляло Гал-інфо, 5 років тому 23 травня пішов з життя Герой України і директор Львівської картинної галереї Борис Возницький. Він помер у ДТП поблизу села Печенія Золочівського району на Львівщині. На той час Борису Возницькому було 86 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ