Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Гарнізонному храмі Львова провели вечір-реквієм у пам'ять про захисників та захисниць України

29 серпня за загиблих Героїв молились парафіяни храму, представники влади та громадськості, військовослужбовці. Про це повідомили в ЛОДА.

Девʼять років тому відбулася одна із найтрагічніших подій в історії незалежної України – Іловайський котел. 29 серпня 2014 року Іловайськ мав стати «зеленим коридором» для українських військових, однак обернувся зрадою та сотнями загиблих, поранених, взятих у полон і зниклих безвісти. 

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові відбулась поминальна молитва, участь у якій взяли численні парафіяни храму, представники влади та громадськості, військовослужбовці.

«Квітка соняшника девʼять років тому стала останнім, що побачили наші захисники та захисниці перед загибеллю. Внаслідок розпаленої росією війни чи не щодня гинуть дорогі та рідні люди. Цього дня у 2014 році загарбники порушили усі можливі правила війни обстрілявши коридор, який мав бути «зеленим». Після початку повномасштабного вторгнення подібні злочини продовжуються надалі шляхом ракетного терору мирних міст та їхніх цивільних жителів. росіяни нищать усе дороге для нас, але ми повинні стояти та памʼятати тих, хто віддав свої життя за свободу України. В єдності наша сила і перемога буде за нами, адже на нашій стороні Бог та українська армія. Вічна памʼять захисникам та захисницям, які віддали свої життя та вічна їм слава. Слава Україні!», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Зазначимо, що 24 серпня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про затвердження 29 серпня Днем пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. У цей день вшановують військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули, відстоюючи незалежність України.

Символікою цього дня є квітка соняшника. Саме тому усім присутнім на заході роздали квіти соняхів, які опісля завершення реквієму залишилися в храмі як символ пам’яті про загиблих захисників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ