Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Гніздичівській ОТГ створили соціальну службу у справах дітей

У Гніздичівській ОТГ створили соціальну службу у справах дітей. Із березня цього року у Гніздичівській об’єднаній територіальній громаді діє служба у справах дітей.

Як розповіла начальник служби Ольги Семчишин, її служба працює у двох напрямках: соціальний захист дітей позбавлених батьківського піклування і дітей-сиріт, а також соціальний захист дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. «Скажімо, це діти, які живуть у малозабезпечених сім’ях, що не дають собі ради з вихованням дітей, сім’ї, де батьки зловживають алкоголем чи наркотиками, сім’ї де не сформоване бачення, як виховувати своїх дітей, відтак діти із таких сімей потрапляють до інтернатів. Також це діти- соціальні сироти, яких виховують бабуся і дідусь, тому що їхні батьки перебувають за кордоном» , – розповіла Ольга Семчишин.

За словами Ольги Семчишин служби у справах дітей ще займаються питаннями усиновлення, створенням прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу. Однак такі повноваження громадам ще не передали.

«Ми передусім працюємо з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах. На обліку у нас є 3 таких сім’ї. В одній із них троє дітей і в двох сім’ях по двоє дітей. Це сім’ї, в яких батьки зловживають алкогольними напоями і відповідно неналежно виконують свої батьківські обов’язки. Є в нас сім’ї, де розглядається питання щодо взяття їх на облік», – продовжує Ольга Семчишин.

12 червня під час засідання служби з питань захисту прав дитини при Гніздичівській селищній раді затвердили індивідуальні плани соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також затверджено персональний склад міждисциплінарних команд для соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

«Раніше у нашій громаді створили центр соціального обслуговування, який опікується людьми похилого віку і неповносправними. А тепер ми створили і службу у справах дітей, адже хочемо, щоби усі мешканці нашої громади почувалися рівноправними і захищеними», – зазначила Ольга Семчишин.

Офіс реформ у Львівському РВ АМУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ