Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській архиєпархії стартував проєкт, присвячений беатифікації митрополита Шептицького

Пресслужба Львівської архиєпархії УГКЦ розпочинає масштабний проєкт, приурочений темі беатифікації митрополита Андрея, «Дорогою до святості».
Фото: газета "День"

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Цьогоріч 1 листопада минуло 78 років від дня смерті митрополита Андрея Шептицького. Щороку вірні УГКЦ вшановують пам’ять митрополита. 

У соборі Святого Юра в цей день відбулася Божественна Літургія, яку очолив владика Ігор Возьняк.

Владика також записав звернення, присвячене темі беатифікації (офіційне зарахування спочилого праведника, мученика до лику блаженних – ред.) митрополита Андрея. 

"Заохочую вас приходити у крипту, де поховані останки митрополита Андрея Шептицького, патріарха Йосифа Сліпого та багатьох інших праведників Української Греко-Католицької Церкви. Моліться про заступництво праведного митрополита перед Богом. В крипті є спеціальний зошит, де вірні записують різні думки, прохання. Приходьте, моліться, просіть і вірте в Божу допомогу", – сказав він.

Блаженніший Святослав наголосив, що зараз християни особливо вслухаються в мудрість слуги Божого, праведного митрополита Андрея Шептицького та його заповіти.

"Прошу вас молитися за його прославу і за успішне завершення його беатифікаційного процесу. Якщо ви отримали якісь ласки за молитвами митрополита Андрея, повідомте про це свого священника, єпископа, церковну владу. Бо це тільки пришвидшить його прославу на престолах Вселенської Церкви", – додав Блаженніший.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ