Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У львівській лікарні до онкохворих дітей завітав музикант, який сам поборов рак

Фото: Лікарня святого Миколая
Фото: Лікарня святого Миколая
Фото: Лікарня святого Миколая
Фото: Лікарня святого Миколая
Фото: Лікарня святого Миколая
Фото: Лікарня святого Миколая
1/3
Напередодні музикант і композитор Едуард Приступа, відомий під творчим псевдонімом «Діля», який і сам свого часу поборов рак, завітав до лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова, аби зіграти на гітарі та прочитати казку для пацієнтів онкогематологічного відділення. Про це інформує ЛМР.

Зустріч відбулася у одному із класів ДУ «Школа супергероїв», де у перервах між лікуванням, попри хворобу, продовжують навчатися хворі на рак дітки. Для музиканта, який і сам свого часу переміг рак, це можливість підтримати дітей та поділитися власним успішним досвідом боротьби з онкологією. Едуард Приступа відомий також і тим, що створив найбільшу бібліотеку «Аудіоказок українською». Тож «Діля» розповів про цей чарівний додаток дітям, які боряться з раком, та подарував їм доступ до онлайн-бібліотеки.

Медики кажуть, що це значно покращить дозвілля пацієнтів онкогематологічного відділення, адже середній термін їхнього лікування становить від 9 до 12 місяців. Також у лікарні започаткували ще одну добру традицію – читання казок.

«Наші лікарі переконані, що такі зустрічі з відомими людьми та читання допомагатимуть дітям відволікатися від виснажливого лікувального процесу та отримувати більше позитивних емоцій», - наголошують в лікарні святого Миколая.

Довідка

Відділення онкології, гематології та імунології у дитячій лікарні святого Миколая відкрили у 2022 році, адже з початком повномасштабного вторгнення частина онкохворих дітей втратила можливість отримувати належне лікування у рідних містах. Також багато сімей з дітьми переселилися з окупованих та прифронтових територій до більш безпечних західних регіонів України. Тож навантаження на медичну систему Львова і наше медоб’єднання зросло в рази.

Зараз у лікарні святого Миколая надають медичну допомогу дітям з усіх куточків України. А спеціалісти відділення онкології, гематології та імунології лікують увесь спектр онкологічних захворювань у дітей: лейкемії, лімфоми, пухлини різної локалізації та інші недуги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ