Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській області була лише одна особа, яка підпадала під дію Закону «Про очищення влади»

У Львівській області була лише одна особа, яка підпадала під дію Закону «Про очищення влади». Про це сьогодні, 14 березня, під час прес-конференції на тему: «Як відбувається люстрація на Львівщині: проблеми та шляхи вирішення», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив Ігор Гарматій.

За словами начальника відділу кадрової роботи та з питань державної служби Львівської ОДА Ігоря Гарматія, у Львівській області була лише одна особа, яка підпадала під дію Закону «Про очищення влади», вона займала посаду голови РДА і її треба було звільнити впродовж десяти днів. Але вона вже давно написала заяву на звільнення за власним бажанням. Усі інші мали пройти перевірку, і якщо до них не було б зауважень, то їм би дозволили залишитися на посадах.

- На даний час в апараті обласної державної адміністрації  проводиться перевірка щодо 145 діючих чиновників. Ще не завершена перевірка щодо 19 осіб. За цей час немає жодного чиновника, який би не пройшов люстрації, - каже він.

За його словами, перевірка проводиться за інформацією, яку подає Державна фіскальна служба. А ДФС зараз з тим об’ємом інформації просто не може впоратися. І замість  того, щоби надати відповідь максимум за 60 днів, надають її зі запізненням.

Також ДФС перевіряє задеклароване майно. Але якщо це майно було придбане в часи, коли чиновник не працював на державній службі, то він не повинен пояснювати, де його взяв і за які кошти.

- У Львівській області не було жодного судового позову, щодо того, що когось незаконно звільнили чи ДФС надало неправильну довідку, - каже Ігор Гарматій. 

Цю інформацію сьогодні ввечері прокоментував також голова Львівської обласної адміністрації. Олег Синютка просить надати йому інформацію про тих "кого потрібно ще пильніше перевірити на порядність".

Сьогодні в ЗМІ з’явилася інформація, що жоден чиновник на Львівщині не потрапив під люстрацію.За рік моєї роботи багат...

Опубліковано Oleg Synyutka 14 березень 2016 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ