Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській опері 30-ліття виходу УГКЦ із підпілля відзначили духовно-мистецькою програмою

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин сьогодні, 4 листопада, відвідав духовно-мистецьку програму «Божий Агнець», присвячену 30-літтю виходу УГКЦ із підпілля та Блаженному священномученику Омеляну Ковчу. Заходи відбулися у Львівському театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.

«За цих 30 років УГКЦ відбулася не лише інституційно, вона також стала відігравати значну соціогуманітарну роль - це і військове та студентське капеланство, залучення молоді до церкви, служіння та  духовна опіка для усіх найбільш потребуючих», - зазначив під час виступу Олександр Ганущин.

Відтак Олександр Ганущин вручити нагороди Львівської обласної ради. За жертовне служіння в катакомбній підпільній Церкві, подвижницьку працю на ниві християнської духовности, активну громадську позицію та з нагоди 30-річчя виходу з підпілля Української Греко-Католицької Церкви відзначив:

  • Почесними відзнаками “Пам’яті блаженного священномученика отця Омеля Ковча”:
  • Ієромонаха Йосифа Будая, Чину Святого Василія Великого;
  • Ієромонаха Ігнатія Гнатіва, Чину Святого Василія Великого;
  • Ієромонаха Матея Гавриліва, Чину Святого Василія Великого;
  • Ієромонаха Ігнатія Корінця, Чину Святого Василія Великого;
  • Ієромонаха Севастіана Дмитруха, Студійського Уставу;
  • Ієромонаха Петра Гладія, Студійського Уставу.

Опісля голова облради отримав з рук архієпископа Львівської Української греко-католицької церкви Ігоря Возняка нагороду з нагоди 30-ліття виходу УГКЦ із підпілля.

Як відомо, від 16 жовтня до 12 листопада у Львові відбувається чимало заходів, які присвячені 30-літтю виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля та вшанування 75-річчя відходу до вічності Праведного Митрополита Андрея Шептицького: екскурсії Митрополичими садами, у крипті архикатедрального cобору св. Юра, богослужіння, а також заходи у навчальних закладах, бібліотеках та культурних центрах міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ