Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові під загрозою унікальна вілла "Подолянка"

Сьогодні, 15 вересня, депутати Львівської міської ради мають прийняти рішення про приватизацію землі під віллою “Подолянка” (вул. Ген. Чупринки, 96). Це 118 питання Порядку денного, і це рішення містить реальний ризик: вже невдовзі вілла “Подолянка” має всі шанси бути "реконструйована" до невпізнання. Навіть попри статус пам’ятки. Просто, житло в цьому районі дуже дорого коштує... Про це повідомила прес-слуба Української галицької партії.

І хоч на віллу “Подолянка” Управління охорони історичного середовища ЛМР має підписану охоронну угоду з її власницею, але, як ми нещодавно з’ясували, ці угоди є типовими для всіх львівських вілл і містять дуже мало конкретних зобов’язань для власників.

Вілла “Подолянка” особлива тим, що вона була збудована в стилі "українського модерну", який поєднував у собі гуцульські та народні елементи. Таких будинків залишилося дуже мало, адже в радянський час їх свідомо нищили, щоб затерти ознаки української ідентичності. Цю віллу також встигли частково перебудувати, але, кажуть фахівці, ознаки стилю ще проглядаються і їх, при бажанні, можна відтворити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ