Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові в інтернаті для діток з інвалідністю крадуть їжу, а у спальнях приймають туристів

Фото з ФБ Галини Янко.
Фото з ФБ Галини Янко.
Фото з ФБ Галини Янко.
Фото з ФБ Галини Янко.
Фото з ФБ Галини Янко.
Фото з ФБ Галини Янко.
1/3
Сьогодні, 12 вересня, громадські активісти спільно з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою та керівником департаменту освіти Любомирою Мандзій відвідали Навчально-реабілітаційний центр, колишній інтернат на вул. Личаківській. Активістів шокувало побачене, адже у діток з інвалідністю крадуть мило, туалетний папір та їжу. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомила громадська активістка, адвокат Галина Янко.

«Ми без попередження відвідали Навчально-реабілітаційний центр у Львові для діток з інвалідністю, в основному - це глухонімі дітки. Жах, який ми побачили, описати важко. Але кульмінацією стала записка, яка лежала поруч з мішками картоплі, які, як пояснив нам директор, зберігається в газельці для дітей навчального закладу. А в записці чітко розподілено, кому з підлеглих скільки картоплі роздати. Якими треба бути моральними уродами, щоб красти в дітей інвалідів туалетний папір, мило, їжу. Як треба ненавидіти цих дітей, щоб таке витворяти», - написала Галина Янко.

Вона додала, що сьогодні за дорученням голови Львівської ОДА буде видано розпорядження щодо повної перевірки даного навчального закладу з залученням контролюючих органів .

«Сподіваємося, що на час перевірки директора буде усунуто від виконання обов'язків, щоб він не міг впливати на перевіряючих, які були сліпими всі попередні роки», - зазначила вона.

Галина Янко звернулася до голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина та його заступників Андрія Білоуса та Володимира Гірняка з проханням взяти озвучену інформацію до відома.

В коментарях під дописом активістка Наталія Шелестак зазначила: «Там жахливі умови. Людина керує 20 років! Безпека діток - нуль, в туалетах нема мила і паперу. В спальнях приймають туристів! Спортзал в підвалі в аварійному стані. І цей список можна продовжувати .... а з картоплею просто жесть».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ