Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В ЛМР продовжать програму підтримки слабочуючих дітей

В ЛМР продовжать програму підтримки слабочуючих дітей. Попередня ухвала була чинною 2021-2023 роки.

Фото: Depositphotos

Сьогодні, 31 січня, комісія фінансів та планування бюджету Львівської міської ради підтримала ухвалення проєкту “Про продовження на 2024-2025 роки дії Міської програми діагностики, протезування та реабілітації глухих та слабочуючих дітей, у тому числі з вадами мовлення”.

Як зазначила начальниця управління охорони здоров'я Львівської міської ради Марта Матюшко, за попередні періоди завдяки дії програми, вдалося протезувати чотирьох дітей та ще в наявності є дев’ять протезів на цей рік. Детальний звіт вона надасть депутатам згодом.

Однак керівниця комісії Наталія Шелестак зауважила, що дана програма є недосконалою. Та нагадала, що відповідальний за програму спеціаліст “в силу війни” покинув територію України.

“Навіщо продовжувати програму, яка і так працює криво? Чи були внесені зміни в цю програму, для того, щоб ми могли закупляти якісні апарати. З 2022 року програма не виконується. Ми закупили протези, які нікому не потрібні. Жінка, яка керувала програмою, зібралася, поїхала за кордон і не знайшлося іншого спеціаліста”, - зокрема зазначила Шелестак.

Марта Матюшко зауважила, що в програмі немає обмежень стосовно пристроїв, які можуть використовуватись, однак вони повинні бути зареєстрований та сертифіковані в  Україні. Також Матюшко додала, що вже призначено нову відповідальну за програму особу.

Попри всі зауваження, члени комісії підтримали питання продовження програми на 2024-2025 роки. Далі питання розглянуть на сесії Львівської міської ради.

Нагадаємо, метою даної програми є забезпечити дітей з порушенням мовлення та слуху технічними засобами корекції слухової функції. Фінансове забезпечення програми здійснюється за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Львівської міської територіальної громади на відповідний рік.

Підготувала Макарук Ольга

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ