Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові відбулось засідання круглого столу представників медичних установ та міністерств України

29 серпня 2023 року у м.Львові на конференц-залі «Віденської кав’ярні» відбувся захід всеукраїнського масштабу – Круглий стіл на тему «Особливості організації надання медичної допомоги особам, постраждалим від військової агресії росії».

Модераторами заходу виступили:

  • Олександр Максимчук, Президент Асоціації Благодійників України; Голова Наглядової ради Установи благодійного фонду “Центр медичних інновацій” (Медичний центр NOVO).
  • Віталій Харечко - голова правління ГО Спільноти Самодопомоги, керівник проєкту “Надання високотехнологічних інноваційних медичних послуг соціально вразливим категоріям суспільства у Львівській області”.

У заході взяли участь понад 50 представників медичної та управлінської сфер з різних регіонів України, зокрема з військових госпіталів Львова та Трускавця, громадських організацій, що опікуються питаннями реабілітації постраждалих від війни.

Обговорювались питання фінансування високотехнологічної медичної діагностики для соціально вразливих груп, насамперед для осіб, які постраждали від російської агресії. Спікери ділились досвідом надання медичних послуг з урахуванням особливих потреб цих груп населення.

З промовами виступили представники Міністерства охорони здоров'я, Міністерства оборони, Національної служби здоров'я України, громадських організацій та медичних закладів. Експерти наголосили на важливості забезпечення доступу ветеранів та жертв війни до якісної та сучасної діагностики як основи для подальшої реабілітації.

Також обговорювались конкретні пропозиції щодо вдосконалення надання медичних послуг цим категоріям громадян. Зокрема, йшлося про розширення фінансування діагностики за рахунок державного та місцевих бюджетів, покращення координації між різними організаціями, які працюють у цій сфері, та інше.

Підбиваючи підсумки, учасники наголосили, що сучасна медична діагностика є запорукою успішної реабілітації для тих, хто постраждав від війни. Адже саме вона дозволяє визначити проблеми зі здоров'ям та підібрати оптимальне лікування. Тому держава має забезпечити максимальну доступність таких послуг для ветеранів та інших соціально вразливих груп населення.

Детальніше на офіційному сайті Центру - https://www.novo.lviv.ua/novohelp/socially-vulnerable-categories/

Проєкт створено завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах  фінансової підтримки Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine. Зміст не обов’язково відображає погляди Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії, погляди Crown Agents, International Alert та Crown Agents in Ukraine.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ