Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові жінки з дітьми тепер зможуть довше мешкати у центрі «Незламні матусі»

Вимушено переміщені українки з дітьми можуть проживати у центрі «Незламні матусі» довше, ніж було раніше. Рішення прийняли сьогодні на виконкомі Львівської міської ради.
Фото - ЛМР

Як пояснили у міському управлінні «Служба у справах дітей», раніше у центрі була можливість проживати до досягнення дитиною 6-місячного віку з можливістю продовження до року дитини. А тепер матусі зможуть мешкати в центрі до виповнення 2-річного віку дитини з можливістю продовження до 3-річного віку.

«Раніше була ілюзія, що все швидко завершиться і люди повернуться до своїх рідних домівок. Але в багатьох зараз вже немає рідного дому, і їм потрібно жити в нових умовах. Саме тому ми і приймаємо таке рішення, яке дозволить мамам віддати дітей у садочки і самим мати можливість працювати. Важливо, що діти йдуть у садок з двох років за умови, що станом на 1 вересня поточного року їм уже виповнилось два роки, а якщо два роки виповниться, умовно, в жовтні, то діти підуть у садки вже наступного року. Тому ми продовжуємо термін проживання у центрі для матусь з дітьми»,- пояснив керівник управління «Служба у справах дітей» Львівської міської ради Володимир Фридрак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ