Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У політв'язня Едема Бекірова з'явилась алергія через грибок у камері

Як повідомила у Facebook уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова, за інформацією, яку надала донька Едема Бекірова, у кримського татарина з’явилася алергічна реакція.
Лист Тетяні Москальковій

6 лютого до Бекірова пустили адвоката. На зустрічі були присутні так званий "Уповноважений з прав людини" в Криму Людмила Лубіна, Керівник сімферопольського СІЗО Сергій Бережний та т.в.о начальника медичної частини сімферопольського СІЗО Олексій Іщенко.

Під час спілкування з’ясувалося, що в Едема Бекірова та його співкамерника Сервера Мустафаєва з’явилася алергія, ймовірно через грибок у камері. З цього можна зробити висновок, що умови утримання обох політв’язнів не відповідають встановленим нормам.

Враховуючи усі наявні хвороби, Бекірова вже мали направити до лікарні. Чоловіку стає дедалі гірше і зараз додалася ще й алергічна реакція організму.

Після побаченого Олексій Іщенко пообіцяв, що Едема відвезуть до лікарні. У свою чергу Сергій Бережний запевнив, що умови утримання обох чоловіків покращать найближчим часом.

"Я вже надіслала звернення до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової. Прошу сприяти встановленню походження алергічної реакції утримуваних громадян України, наданню їм відповідної медичної допомоги та забезпеченню належними умовами", - написала Людмила Денісова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ