Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У сесійній залі Львівської міськради бійка. Проголосували за виділення 97 млн грн

1/2
Сьогодні, 19 січня, депутати Львівської міської ради проголосували за виділення 97 млн грн на закупівлю сміттєпресувальних установок, які з'являться у кожну районі Львова. "За" таке рішення проголосували 38 депутатів. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Перед голосуванням було дуже жваве обговорення. 

Депутат Ігор Дякович нагадав, що депутати вже стомилися просили мера показати звіт за три місяці, куди витрачають гроші, які виділяють на вивезення сміття. 

"Керівник "Львівспецкомунтрансу" так і не прозвітував. На підприємство виділили вже 100 млн грн, а стратегії немає", - сказав він.

Як зазначив Дякович, за один день такі важливі документи не готуються. Ухвалу, за його словами, депутати побачили вранці.

Депутат Ігор Телішевський також вимагав також звіту керівника. Садовий пообіцяв, що на наступній сесії буде звіт "по кожній гривні". за його словами, аудиторська компанія, яка переможе на конкурсі, проведе перевірку ЛКП "Львівспецкомунтрас".

Голова фракції Народний контроль Валерій Веремчук наголосив, що на Сихові ростуть гори сміття, і до такої критичної ситуації призвела бездіяльність виконавчих органів одразу після трагедії. 

"То чекали угоду з ЄБРР, то витрачали шалені кошти ні на що. Напевно, щоб таки не допустити епідемій, ми маємо підтримати це рішення. Але має і бути протокольне доручення, щоб можна було оперативно отримувати відповіді від виконавчих органів, і відповідальність за його виконання має бути не на першому заступнику міського голови, який на лікарняному, а на міському голові", - сказав Веремчук.

Голова фракції "Свобода" Маркіян Лопачак заявив, що це точкові питання, які проблему глобальної не вирішать. "Питання винесли, коли дійшло до критичної межі, а тепер йти до людей", - сказав він.

Лопачак заявив, що фракція не буде голосувати, поки Садовий не запропонує повного алгоритму дій.

Утрималася також і фракція Української галицької партії.

Після виступів депутатів почали вимагати надати слово людям, які прийшли на сесію. 

Вони кричали: "Ганьба!" Та вигукували образина адресу мера Львова Андрія Садового.

Однак, Садовий оголосив про початок голосування. В цей час у залу почали прориватися люди. Зав'язалася бійка. Поки тривала метушня, Садовий закрив сесію і вийшов через запасних вихід.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ