Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У “Слузі народу” стверджують, що земельна реформа спрямована на малих фермерів, а не на великі агрохолдинги

Земельна реформа спрямована на розвиток і підтримку насамперед малих фермерських господарств, а не на великі агрохолдинги. Про це сказав голова партії Олександр Корнієнко на брифінгу в межах форуму для представників центральних та регіональних медіа “Медіа-2021: реформи, виклики, можливості”.

За його словами, невдовзі буде створено відповідний фонд, який наповнюватиме Світовий банк, а кошти з нього частково будуть відшкодовувати на підтримку фермерам – на відсотки по кредитах, на програми розвитку малих господарств.

Як наголосив голова партії, логіка реформи полягає в тому, що вона спрямована не на великі агрохолдинги, а на малих фермерів.

У межах підтримки та розвитку галузі, зазначає Олександр Корнієнко, планують удосконалити механізм дотацій, які мають спрямовувати на окремі галузі. Так, наприклад, Кабмін вніс законопроєкт про відшкодування коштів за свійських тварин. Треба займатись скасуванням ввізного мита на племенні тварини, а також переробкою – це один зі стратегічних напрямків влади.

“Треба зав’язувати з сировинним експортом. Годуючи пів світу пшеницею, але при цьому купувати свинину деінде – виглядає дивно”, – підсумував голова партії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ