Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Соборі св. Юра посвятили Центр дитячої творчості «Веселка»

На свято Різдва Пресвятої Богородиці, 21 вересня, в Архикатедральному Соборі св. Юра відбулась урочиста посвята Центру дитячої творчості «Веселка» під покров і опіку Матері Божої Неустанної помочі. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Молебень до Пресвятої Богородиці очолив настоятель собору Роман Кравчик, який зазначив, що дитячі постаті йому нагадують ангелів у своїй чистоті і вірності. Священик подякував батькам, що виховують таке молоде покоління і побажав їм бути взірцем батьківства і материнства, показувати добрий приклад християнського життя. Отець Роман також подякував керівництву і вчителям Центру за їхню дбайливість і передав установі ікону Матері Божої Неустанної помочі.

Керівник Центру п. Ольга Когут зазначила, що для Центру є важливою праця у плеканні традицій і надбань українців, зокрема і духовних цінностей.

Опісля усі урочисто пішою ходою з іконою попереду рушили до приміщення «Веселки».

Центр дитячої творчості «Веселка» (вул. Антоновича, 47) – позашкільна установа, яка залучає дітей до пізнання джерел національної та духовної культури українського народу, його традицій, обрядів, народної творчості. Його відвідує понад 800 дітей. У Центрі навчають української пісні, автентичного танцю та музики, регіональної народної вишивки та бісероплетіння, гри на бандурі і сопілці, образотворчого мистецтва та акторської майстерності. Тут діють ансамбль народної музики і танцю «Ґорґани», ансамбль естрадного танцю «Золоте левеня», художня студія «Барви», ансамбль пісні і танцю «Писанка», ансамбль бандуристів «Калинонька», хореографічний гурток «Надія», театр-студія «Маска», гурток декоративно-ужиткового мистецтва «Умілі ручки», гурток бісероплетіння «Ґердан», гурток духовного співу, художньо-літературний гурток «Дивослово», студія дошкільного виховання «Паросток». У 2006 році тут ініціювали проведення Міжнародного фольклорного фестивалю «У колі друзів», присвяченого Дню матері, який відбувається щороку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ