Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Товаристві незрячих відзначили День білої тростини

У середу, 12 жовтня, у приміщенні будинку культури Львівської обласної організації Українського товариства сліпих урочистим концертом відзначили Міжнародний день білої тростини, повідомила прес-служба Львівської облради.

Зокрема, свою майстерність показали творчі колективи товариства та інших громадських організацій інвалідів. Найактивніші члени УТОС також отримали почесні  грамоти від імені голови обласної державної адміністрації.

Як наголошують у департаменті соціального захисту населення ОДА, Львівське товариство незрячих, яке й виступило ініціатором урочистостей, на сьогодні налічує понад 2 тисяч членів.

"Усі ці громадяни потребують особливої уваги та підтримки з боку держави для забезпечення повноцінної інтеграції у суспільне життя, реалізації своїх потенційних можливостей, - наголошує начальник управління соціального обслуговування та захисту населення Тетяна Медвідь. - Тому метою таких заходів є привернення уваги до потреб незрячих".

Зазначимо, що Міжнародний день білої тростини відзначається у багатьох країнах світу. Спілки незрячих людей намагаються цього дня спільно із зрячими проводити відповідні акції, спрямовані на посилення інтеграції незрячих у суспільство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ