Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ветеранів та осіб з інвалідністю внаслідок війни – нові можливості у сфері навчання

Віднедавна учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безкоштовно, незалежно від рівня їхньої освіти, пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Навчання може здійснюватися як за очною (денною, вечірньою), так і дистанційною, дуальною формами, або шляхом їх поєднання. Термін навчання – до 6 місяців і залежить від обраних курсів.

Навчання у ЦПТО ДСЗ проводиться за 95 ліцензованими робітничими професіями (перелік), а також освітніми програмами.

Заявку на навчання можна подати онлайн. Особа, що має намір пройти вишкіл, самостійно обирає фах або програму підвищення кваліфікації, а також місце професійного навчання із переліку закладів освіти, що сформований Державним центром зайнятості.

Рішення про направлення на професійне навчання приймає центр зайнятості не пізніше ніж на п’ятий робочий день з дня подання документів.

Під час навчання забезпечується безкоштовне проживання як слухачу, так і тому, хто його супроводжує (якщо навчання проходить особа з інвалідністю І групи), а також компенсується вартість проїзду.

Після завершення навчання слухач отримує документ державного взірця про присвоєння відповідної кваліфікації.

Нагадуємо, що у Львівському ЦПТО ДСЗ можна здобути такі професії як водій трамвая, водій тролейбуса, електрогазозварник, касир торговельного залу, манікюрник, візажист, машиніст (кочегар) котельні, монтажник санітарно-технічних систем і устаткування, оператор котельні, перукар (перукар-модельєр), продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорія A1), фермер, швачка, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів.

З орієнтованим графіком навчання можна ознайомитися у рубриці «Анонси» сайту Львівського обласного центру зайнятості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ