Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Всесвітній день поширення інформації щодо проблем аутизму на Львівщині презентували виставку

Сьогодні, 2 квітня, у Львівському музеї історії релігії відкрили виставковий проєкт «Світ очима особливих». Це роботи вихованців навчально-творчої майстерні для дітей і молоді з особливостями розвитку, яка діє при ГО «Простір без обмежень».
Фото - ЛОДА

В експозиції представлено понад 20 картин, виконаних акриловими фарбами на полотні, передають в ЛОДА.

Діти створювали роботи під час арт-терапевтичних занять під керівництвом Анни Реви, яка допомагає юним художникам «висловити» свої емоційні потреби, які накопичилися з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

«Кожна робота, створена дитиною з аутизмом –  це не лише витвір мистецтва, але й прояв її внутрішнього світу та унікальних здібностей. Ці твори свідчать про те, що кожна дитина має потенціал для самовираження та творчості, незважаючи на будь-які виклики. Вони надихають нас бачити красу та силу в різноманітності, а також підкреслюють важливість розуміння та підтримки для дітей з аутизмом у нашому суспільстві», – зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Також виставку відвідала директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк та заступниця директора департаменту Тетяна Плугатор.

У відвідувачів виставки також буде можливість придбати роботи вихованців навчально-творчої майстерні. Виручені кошти спрямують для забезпечення оздоровчих і підтримки адаптивних програм, які допомагають таким дітям впоратися із травматичними наслідками війни. 

«Наша мета – зібрати кошти на літній табір для дітей без батьківського супроводу. Так у них з’явиться можливість покращити свої навички самообслуговування, а батьки в той час будуть мати змогу відпочити. Також для мене дуже важливо було навчити дітей шити, готувати та ліпити посуд. Наша мета – аби діти могли займатись тою діяльність, яка їм подобається, могли розвиватись та бути частиною суспільства», – зазначила керівниця ГО «Простір без обмежень», організатор виставки Анна Рева.

Виставку можна відвідати за адресою: Львівський музей історії релігії, м. Львів, пл. Музейна, 1. Вона триватиме до 10 травня. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ